Tuinplant van de maand februari 2017: Voorjaarsbollen op pot

Natuurlijk heeft de winter z’n charme, maar een vleugje voorjaar is inmiddels meer dan welkom. De Tuinplanten van de Maand februari gaan ervoor zorgen. Met deze voorjaarsbollen op pot schieten kleur, geur en energie namelijk uit een bolletje. Maak dus snel kennis met Irissen, Narcissen en Blauwe Druifjes.

Narcis Bridal Crown

Deze narcis heeft crème-witte bloemen met in het hart licht gele tinten. Het is een zogenaamde trosnarcis met gevulde bloemen. De prettige zoete geur maakt haar tot een echte lentetopper. Deze narcis wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog en is prima in huis en tuin toe te passen.

In een handomdraai heb je een “geurende’ vrolijke lentesfeer!

De narcis ‘Bridal Crown’ kan ook buiten op het terras of in de tuin geplant. Daar bloeien ze nog langer omdat de gemiddelde temperatuur buiten aanzienlijk lager is dan binnen. Bovendien kan deze lentetopper, net als vele andere bloembolletjes op pot, prima tegen een paar graden vorst.

Iris Alida

De Iris Reticulata Alida of Dwergiris heeft een licht blauwe kleur en is winterhard. Geschikt voor verwildering. Ze staan ook mooi in potjes of bakken of vooraan in de border. Ca. 15 cm hoog Bloei in feb-mrt (ca 3 weken lang) Na de bloei beginnen de bladeren nog een flink stuk de hoogte in te gaan.

Ornithogalum

De meeste Ornithogalums zijn uitstekende verwilderaars voor op de zonnige plekjes. Elke lente verrast dit bolgewas je met opvallende groene, witte, tot zilverachtige bloemen! Een prachtig bolgewas.

Narcis Tête à Tête

Narcissen Tête à Tête zijn één van de meest gebruikte narcissen voor potten, bloemstukjes en borders. De elegante bloemen staan met hun kleine trompetjes dicht naast elkaar op sterke steeltjes.

Narcissen Tête à Tête bloeien lang en komen gemakkelijk het volgend jaar terug.