Must-have voor in de tuin: hortensia’s en vlinderstruiken

Must-have voor in de tuin: hortensia’s en vlinderstruiken

Er is niets vrolijker en kleurrijker dan een tuin gevuld met hortensia’s en vlinderstruiken. De kleuren van deze planten zorgen voor veel sfeer in de tuin en je zult al je tijd in de tuin willen doorbrengen. Vrolijke kleuren en vlinders in de tuin zorgen voor dat echte zomergevoel!

De hortensia: de populairste plant van Nederland

In vrijwel iedere tuin is er wel één te vinden: de Hortensia. Dat is natuurlijk niet voor niets; het is een prachtige vrolijke plant die ook nog eens redelijk makkelijk te verzorgen is. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten en hierdoor zijn de hortensia’s in allerlei kleuren te koop. Ga jij voor wit, blauw of toch wat feller roze? Het kan allemaal!


bron: www.mooiwatplantendoen.nl

Vlinderstruiken in de tuin

Vlinderstruiken in de tuin zijn een echte aanwinst; een vlinderstruik kopen is dan ook altijd een goed idee. Vlinderstruiken passen in iedere tuin omdat zij in zoveel verschillende kleuren te koop zijn. Sommige vlinderstruiken groeien met de juiste verzorging erg hard en zullen dan ook gesnoeid moeten worden.

Aantrekken van vlinders en insecten met de hortensia en vlinderstruik

De belangrijkste reden om een hortensia of vlinderstruik in de tuin te plaatsen is natuurlijk het aantrekken van vlinders en andere insecten. Niet alle hortensia’s trekken vlinders aan, maar de pluimhortensia is een soort die dit wel doet. Om de natuur een handje te helpen is het ideaal om vlinderstruiken in de tuin neer te zetten.