Het verschil tussen tamme en wilde kastanjes herkennen

Vanaf oktober vallen ze weer uit de bomen: stekelige bolsters met daarin kastanjes. Heerlijke en gezonde herfstnoten die je zomaar van de grond kan rapen en kan eten! Ze zijn erg gezond, maar niet allemaal eetbaar! De tamme kastanje is rauw eetbaar en smaakt dan nootachtig. Gepoft, geroosterd of verwerkt in een puree zijn tamme kastanjes veel lekkerder en wat zoeter van smaak. De wilde kastanje, ook wel paardenkastanje genoemd, is erg bitter en dus niet eetbaar. Lees meer

Tuinplant van de maand oktober 2016: Leucothoe

De Leucothoe, in het Nederlands Druifheide, is een schoonheid voor in de tuin of in een pot op het terras of balkon. Vooral in het najaar en de winter is deze bladheester schitterend om te zien dankzij zijn fel gekleurde bladeren. Gecombineerd met bijvoorbeeld Skimmia (Skimmia), Calluna (Struikheide) of Gaultheria (Bergthee) komen ze mooi tot hun recht. Lees meer